Däckat troll

Dagen fortsatte i samma grin & gnällmönster, förutom en lycklig tur på stan då det mesta var roligt. Speciellt att springa runt i gallerian och att säga hejdå till dagbiogästerna vi släppte ut. :) 

Men väl hemma igen var det en övertrött tjej som tackade för sig redan kl 18... Betyder att jag borde tänka på refrängen strax, kan bli riktigt tidigt imorgon ;)

Ägg blev det till middag, mums. 

Inväntar min älskade soulmate som varit i Luleå och fixat håret. Mycket rännande till Luleå i veckan ;) 

Att resa själv med bebis

Som sagt, resan är nu gjord och jag säger direkt att jag lätt gör om det

Nu åkte vi på en veckas charter tillsammans med min mammalediga vän som hade med sina två barn, en snart treåring och en 11 månaders bebis. Min Py 11,5 månad, snart ettårig liten tjej. 

Direkt från Luleå - Fuertuventura med en flygresa på drygt 6,5h. Det var väl mest flygresan jag var nervös för innan. Hur skulle jag roa en snart ettåring med massa spring i benen? 

Papporna lämnade oss på flygplatsen och hjälpte till att packa in vagnar i specialbagagepåsar och dyl. 
( Man får tänka på att packa smart, inte mer än vad man kan bära/släpa med sig ) 

Handbagaget var packat med blöjor, kläm-smoothies, russin, välling, nappflaska med vatten, några böcker till Py och mina hörlurar till telefonen. Typ. 

Flyget ner gick hur bra som helst! Iom tidig uppstigning och  avgång redan kl 07 så somnade Py i min famn nästan direkt. Där sov hon någon timme och jag kunde lyssna på någon av alla mina podcasts jag tankat ner. 
När hon sedan vaknade var mittgången mest intressant, titta på allt annat folk som satt och halvsov. Så det var inga problem alls. När maten kom in satt hon i mitt knä och vi åt tillsammans. Personalen var väldigt tillmötesgående och hjälpte till att fixa vällingsvatten. Tråkigt att toaletterna är ruskigt små och skötbordet knappt användbart pga storleken! ; ) Men det är petitesser. 
 Sist ut ur planet var vi, då leksaker och nappar och det mesta låg runt oss och under stolsraderna.. ;  ) Så ingen väntan på bagage. Nu går ju Py och det är inga problem att ställa ner henne på golvet, men om ditt barn inte går än så kan en bärsele vara värt att släpa med sig just på flygplatserna. Oftast är det en bra bit att gå från gaten till bagagebandet. Py gick lite och större delen bar jag henne. 

Transfern (bussresan) var endast ca 20 minuter vilket var guldvärt (och genomtänkt redan vid bokning), när man rest hela dagen så vill alla bara komma "fram" och framförallt få äta något. 

Veckan försvann i rasande takt. Jag tyckte det var så underbart att slippa klä sig, ha en behaglig temperatur på omkring 20 grader, blev mycket promenerande för mig & Py. Det var en väldigt härlig strandpromenad att utforska.
Pysan gillade att bada i den uppvärmda poolen, som vanligt var hon helvild och totalt orädd för vattnet. Hon älskade också att springa runt på stranden, äta sanden och gräva i den. Det var lite jobbigt för mig, som vanligtvis hatar sand. Men, man lärde sig att leva med det också ; ) 
 Hemresan gick inte lika klockrent, men fortfarande bra. Personalen var verkligen inte lika tillmötesgående och serviceminded. Vid incheckningen var jag tvungen att väcka Py för att kunna lämna vagnen, och det var något jag aldrig någonsin gör om. Hon vaknade helt på fel sida, och var så otroligt övertrött så ingenting var bra. Grin, skrik och hyseri. 
Efter vi satt oss på planet, fått lite välling så blev humöret bättre. Ännu bättre efter en liten powernap. Så rullade det egentligen på rätt bra, fick kämpa lite mer för vällingsvatten. (Tips: be en kvinnlig flygvärdinna hjälpa dig, hon har förmodligen själv barn och förstår ditt kämpande) 

I överlag har allt gått hur bra som helst. Om ni mammor är sugna på att resa med era bebisar, gör det. Passa på medans ni är mammalediga, dra ihop ett mammagäng och skapa ett minne för resten av livet. Det behöver inte bli dyrt. Speciellt inte om man reser lite på "lågsäsong"som nu, då kan man komma billigt undan. Superhärligt vill jag lova.
Sedan är det ju en helt annan resa att resa med barn jämfört med de solresor man kanske gjort innan. Bara man har inställningen att det är barnens resa så är det inga problem. 
 


Kanske har jag en lättare inställning till detta med att resa då jag bott utomlands i totalt 1,5 år, jobbat med resor och har sett att OM det händer något så finns de väldigt bra sjukvård utomlands också. (Tanken slog mig faktiskt aldrig att något skulle hända denna gång) Men om något hade hänt så är jag övertygad om att vi hade blivit väl omhändertagna. Se bara till att du har en  försäkring som täcker sjukdom utomlands, för både dig och din baby. 
 
Praktiska tips:

Att packa i stora bagaget: Blöjor, välling och evt gröt. Burkmat finns oftast utomlands (jag hade med mig två burkar bara för att). Py åt oftast något från menyn på restaurangerna (från mig). 
Välling finns sällan utomlands  och blöjorna är svindyra. De finns, men kostar. Ta därför med på ett ungefär vad du tror kommer gå åt och om du missberäknat, så finns det alltid att köpa! 
 
Vi har köpt en enkom "resevagn", egentligen en helt vanlig, begagnad sittvagn med fullt liggläge för 300:- Känns mycket bättre att flyga med den än med vår betydligt dyrare Brio. Jag tror alla som rest har sett hur bagaget hanteras, därav var en resevagn ett självklart köp. Det är lite risky att flyga med sin rolls royce in my opinion. 
 
Boka, åk & njut! 
 
Ps, Detta är Pysans 3:e resa. Köpenhamn när hon var 3 månader, Grekland när hon var 7 månader och nu Fuertuventura när hon är 11,5 månader. Kan inte säga vilken ålder som är "lättast", alla har sin charm. :)